Voorstellen

Mijn naam is Susan Boot (1972) en al op mijn 13e heb ik de ‘wereld van yoga en meditatie’ leren ontdekken. Mijn moeder nam mij en mijn broertje gedurende drie opeenvolgende jaren in de zomervakantie mee naar Frankrijk naar het 3HO festival. Dit werd geleid door Yogi Bhajan, binnen de Kundalini yoga een ware ‘Guru’. 3HO staat voor Happy, Healthy, Holy en de organisatie wordt gerund door Sikhs. Tot op vandaag heb ik nog steeds contact met mensen van over de hele wereld die ik in die periode heb ontmoet. Begrippen als karma, dharma en ahimsa werden mij zo al jong meegegeven en zijn voor mij leidraad geworden voor de keuzes in mijn verdere leven. Oftewel, wees oprecht en liefdevol naar jezelf en anderen, praktiseer geweldloosheid naar al dat leeft (eet vegetarisch) en wees je bewust van je acties en handelingen (oorzaak-gevolg).

Misschien is deze jeugdervaring mede de reden geweest waardoor ik in de zomer van 2011 een bijzondere keuze heb gemaakt? Namelijk om mijn hart te volgen en niet mijn ratio. Ik besloot te kiezen voor het pleegmoederschap van mijn neefje van toen bijna 3 jaar oud en mijn managementcarrière te beëindigen. Na 3 maanden ‘in verwachting’, werd ik eind oktober dat jaar voor het eerst ‘moeder’. Voor Mobiel, tijdschrift voor pleegzorg, heb ik hier een column over geschreven: ‘Van manager naar mama in 3 maanden’ en ook is ons verhaal inmiddels mooi opgetekend door de Flair (zie In de media).  Een keuze die mijn Corazón,  Spaans voor hart, nog steeds elke dag vult met dankbaarheid en blijdschap.

Na mijn opleiding Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, heb ik diverse managementfuncties bekleed. In deze tijd heb ik veelvuldig coachende gesprekken gevoerd met (zieke) medewerkers en kwam ik erachter dat dit mij de meeste voldoening gaf. Naast mijn werk heb ik diverse communicatie en coachopleidingen gevolgd in Transactionele Analyse, NLP, Systemisch werk en Intuïtieve ontwikkeling.  In 2010 heb ik een post-HBO opleiding tot Kindercoach afgerond vanwege mijn passie voor kinderen. Mijn intentie is om alleen nog dat te doen waar mijn hart naar uitgaat en anderen daar ook toe uit te nodigen.

Naast het coachen en begeleiden van kleine en grote mensen, is dat ook bewegen èn de stilte opzoeken door middel van yoga en meditatie. Door de jaren heen heb ik diverse vormen van yoga beoefend zoals hatha, bikram en dru yoga. Van 2014-2015 volgde ik de opleiding Holistisch Kinderyoga docent bij Arterre om ook samen met kinderen in groepsvorm te genieten van bewegen en stilstaan bij je eigen hart. In 2015 heb ik de Yinyoga&Meditatie Teacher Training afgerond bij Stillnessinyoga te Doorn om vanaf 2016 ook de mooie, meditatieve yinyoga lessen te kunnen geven. Tijdens deze lessen komt al mijn ervaring met yoga beoefenen, mantra zingen en mediteren bij elkaar. Ik geniet er enorm van om dit over en uit te dragen en nodig je graag uit om een keer mee te komen doen! Kijk bij Yinyoga voor het lesrooster.

Mijn energie haal ik naast zorgen voor mijn neefje en de yoga/meditatie uit sporten en (Salsa)dansen om zelf in balans te blijven. Inspiratie put ik uit vele mooie boeken waaronder ‘Terugkeer naar Liefde’ van Marianne Williamson, ‘De vier Inzichten’ van Don Miquel Ruiz en ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle.

Van harte nodig ik je uit om contact met mij op te nemen om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.