Pleegkinderen

 

Foto Corazon FB pageVanwege mijn keus voor het pleegouderschap heb ik een natuurlijke affiniteit opgebouwd met het bredere Pleegzorg “veld”. Graag begeleid ik pleegouders en pleegkinderen die worstelen met het vinden van hun ‘plek’ in het gezin waar zij (nu) verblijven en misschien wel met het vinden van hun plek in de maatschappij in het algemeen. Elk kind is geworteld in zijn ouders, of die er nu zijn of niet. Voor pleegkinderen is het een extra opgave om zicht op zichzelf te krijgen. Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Waarom zorgen papa en mama niet (meer) zelf voor mij? En als zij zich wel prettig voelen in het pleeggezin spelen er vaak loyaliteitsconflicten tussen de eigen ouder(s) en de pleegouder(s).

Middels speelse vormen (met duplo/lego poppetjes, knuffels of stenen) schets ik het systeem van herkomst van het kind en het huidige gezin en kijken we samen wie waar staat en hoe dit is voor hem. Door er zo samen naar te kijken komt aan de orde waar het kind coaching/begeleiding op behoeft en volgt er meer rust en balans in het kind zelf.

Ook voor pleegouders is het niet altijd even makkelijk om een getraumatiseerd kind op te voeden en te begeleiden. Vanwege mijn eigen ervaring als pleegouder, gecombineerd met mijn coachachtergrond kan ik een waardevol klankbord voor andere pleegouders zijn.

Uiteindelijk is het de kunst voor alle mensen om ‘thuis te komen in hun eigen hart’ is mijn visie, pleegkinderen beginnen vaak noodgedwongen eerder aan deze reis… Graag reis ik een stukje met hen op.

 

 

 

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.