Kindercoaching

Methodiek

De methodiek die ik gebruik als kindercoach is oplossingsgericht. Dat wil zeggen dat mijn begeleiding erop gericht is om manieren te onderzoeken waarop jouw kind beter leert omgaan met dat waar hij of zij last van heeft of mee loopt te tobben. Niet zozeer om te achterhalen waar het vandaan komt. Wel kan het fijn zijn om ongewenste gevoelens kwijt te raken. Een methode die hiervoor uitermate geschikt is, is de Matrix methode van Ingrid Stoop. Het aanleren van nieuwe vaardigheden en vergroten van het zelfvertrouwen staat verder centraal in kindercoaching. Middels de methode ‘Kids Skills‘ en NL(S)Pel (o.a.) ga ik samen met jouw kind op spelenderwijze op zoek naar nieuwe manieren om de problemen het hoofd te bieden zodat je kind weer lekker in zijn vel komt te zitten!foto kindercoaching

Heeft je kind last van onzekerheid, faalangst of is het juist snel boos? Heeft het moeite om vriendjes te maken? Gaan of zijn jullie als ouders gescheiden en heeft jullie kind moeite om daar zijn weg in te vinden? Of moeite om zijn plek in een nieuw samengesteld gezin te vinden? Met deze en aanverwante problemen van jouw kind kan ik waardevolle ondersteuning bieden zodat en je kind en de rest van het gezin meer in harmonie komt.

Werkwijze

Kindercoaching is meestal een kwestie van een 5-tal sessies, maar kan altijd langer aangeboden worden indien gewenst. Na een intakegesprek volgen er vijf sessie met het kind.Aan het eind van elke sessie volgt een korte terugkoppeling. Na de vierde sessie volgt er een evaluatie gesprek met de ouder(s) en overleggen we hoe verder. Kan ik afronden met het kind in de laatste sessie, of is er nog een aantal sessies gewenst.

Tarief

Kindercoachtraject van intake en 5 sessies kost €425,- exclusief 21% btw. Losse sessies bij te boeken voor €75,- excl. 21%btw.

Ervaring

Vanaf 2006 heb ik een aantal jaar als kindercoach op vakantiekampen gewerkt met kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Van alles kwam daar voorbij; gebrek aan zelfvertrouwen, hoe ga ik om met gescheiden ouders en een nieuwe papa/mama/broer(s) en of zus(sen)? Omgaan met het overlijden van een ouder of lievelingsneefje, maar ook minder heftige zaken als hoe maak ik het leuk om mijn kamer op te ruimen terwijl ik daar he-le-maal geen zin in heb?!  Met een hoop lol en plezier, leuke oefeningen en vaak al wandelend in gesprek, hebben de kinderen en ik hier samen naar gekeken en mooie oplossingen voor gevonden. Zo konden zij weer blijer verder met hun leven. Dit filmpje op Youtube geeft een mooie impressie van de ervaringen van een aantal kids dat mee heeft gedaan.

Wil je weten wat ik precies voor je kind kan betekenen, neem dan contact met mij op.